lätt och nyttigt wrap-bröd!
tacos, tacos, tacos. eller tortillas, kanske jag ska säga! tja, man kan väl lugnt säga att det är närmare en nationalrätt i vårt avlånga land... alla dessa tacokvällar! en tortillawrap fylld med smaskiga tacokryddade tillbehör, tacosås och grönsaker är något av det godaste jag vet! det är dock sällan man kanske har tacoskal eller tortillabröd hemma, och ur ett nyttighetsperspektiv är det kanske inte det allra bästa man kan äta... därför är jag extra glad för detta recept. det är busenkelt, går snabbt att göra och är framförallt väldigt lätt och nyttigt:
för 1 wrapbröd behöver du:
2 äggvitor
2 msk mjöl (jag använder mig av kokosmjöl och lite rågmjöl, vilket jag rekommenderar. undvik gärna vetemjöl!)
en liten nypa bakpulver
salt och peppar!
sätt ugnen på 200 grader. blanda alla ovanstående ingredienser i en skål. ta fram en plåt och bakplåtspapper, smörj in bakplåtspappret med lite olivolja och häll ut smeten på pappret! forma till en tortilla med en sked eller liknande och in i ugnen i 6 minuter! klart slut, fyll med dina favorittillbehör (jag brukar steka sojafärs, grönsaker och lök i tacokryddor) och ät!
Kommentarer
Katti
Det är bra vegetariskt tips.
Trackback